+36 20 540 9495 info@embryo.hu

És a többi tenyészbikánk

Saját tenyésztésű bikánk, Milkmen Outlook a 2021 áprilisi tenyészértékbecslés szerint a holstein fríz tenyészbikák HGI szerinti rangsorán (top 100) a 19. helyen áll, 1211 HGI ponttal. Outlook embrióprogramból származik, apjának (Superman) legelső fiai közt született a világon. A Superman fiúk között ma is a 7. a ranglistán, tpi sorrendben. Outlook-ot Kanadában is használták, ott voltak tőle az első fejt tehenek, melyeknek köszönhetően az USA-ban is értékelődött a lányok alapján is.

Outlookról bővebb információ a Génbank-Semex Magyarország Kft. honlapján található: http://www.semex.hu/holstein-adatlap/id-200HO07907 .

Egy másik bikánk, Milkmen is szerepel a top100-as a HGI listán, ő jelenleg a 41. helyen áll.

A Milkmen Kft. rajtuk kívül is adott már tenyészbikát az elmúlt években a magyar köztenyésztésnek. Ezek egy része központi lajstromszámmal rendelkező bika, amelyek mesterséges termékenyítő állomásra kerültek a Semex-hez, illetve a Bos Genetic-hez: Kivételes, Ópium, Phoenix és Slash.

2009 óta közel 100 darab tenyészbikát értékesítettünk más telepek számára, természetes fedeztetés céljára.

A bikák kiválasztása származás, az anya termelési adatai, továbbá a HGI alapján történik.

Magas tenyészértékű és kiváló származású bikák továbbra is elérhetőek erre a célra, érdeklődni a milkmenkft@gmail.com e-mail címen, illetve a +3670/606-44-92 telefonon lehet Lang Miklós telepvezetőnél.

 

Fotók: Milkmen Outlook – Giorgio Soldi, többi – Bodaki Krisztián