+36 20 540 9495 info@embryo.hu

A MILKMEN Földesi Tejtermelő Kft. 2020 novemberében pályázatott nyújtott be az Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című, VP2-4.1.1.-20 kódszámú felhívás keretében, hogy szarvasmarhatartó telepét fejleszthesse. A pályázat sikeres volt, így 2021.05.06. napján kelt támogatói okirat értelmében több, mint 1,9 milliárd forint támogatásban részesült a cég fejlesztési céljainak megvalósítása érdekében.

A Kedvezményezett neve és székhelye: MILKMEN Földesi Tejtermelő Kft., 7030 Paks, Földespuszta, Pusztahencse 0120/56. hrsz.

A pályázati felhívás neve, kódszáma: A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, mint Támogató által 2020.03.27. napján meghirdetett, Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című, VP2-4.1.1.-20 kódszámú felhívás

A projekt címe: A MILKMEN Kft. szarvasmarhatartó telephelyének fejlesztése, korszerűsítése és kapacitásbővítése a versenyképességének javítása érdekében

A projekt azonosító száma: 3193905376

A szerződött, vissza nem térítendő támogatás összege: 1 977 338 134 Ft

A projekt elszámolható összköltsége: 3 954 676 273 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50,00%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.08.05.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Jelen projekt legfontosabb célja a szarvasmarha tartó telep korszerűsítése és technológiai fejlesztése, amely révén a cég termelési kapacitásai, állattartási körülményei, valamint a környezetvédelmi- és energiahatékonysági mutatói nagy mértékben javulnak. A beruházásnak köszönhetően a hatékonyság javulásával fokozódik a vállalat versenyképessége és működése stabilizálódik.

A projekt keretében többféle tevékenység is megvalósul, hiszen a telepfejlesztéshez kapcsolódó építési munkák mellett, különböző eszközök, technológiák és szolgáltatások beszerzése is megtörténik. A pályázati támogatás segítségével a fejéstechnológia és az ahhoz kapcsolódó állattartási technológia teljes megújítása valósul meg, amely jelentős mértékű szakmai szemléletváltásra ad lehetőséget. A legkorszerűbb robotizált Lely fejéstechnológia és az ehhez kapcsolódó szabadforgalmú termelőistálló kiépítése hatalmas előrelépés a cég működésében. Az állattartáshoz közvetlenül kapcsolódó technológiák mellett a projekt keretében olyan tömegtakarmány előállításhoz és kezeléshez kapcsolódó gépek beszerzésére nyílik lehetőség, amelyekkel kompromisszummentes, „csúcs-genetikát” kiszolgáló takarmányozás valósítható meg.

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!