+36 20 540 9495 info@embryo.hu

Az idei év júliusában elkezdtünk ló gamétákkal dolgozni a Milkmen Kft.- Embrió Kft. paksi EMBRIÓ-Átültető Központjának laboratóriumában.

Az első körben is sikerült már embriókat tenyésztenünk, a második kísérletünk 2023 szeptemberében pedig kétségkívül szép blasztocisztákat eredményezett. Közülük a vitrifikációt és melegítést követően ezidáig két embriót ültettek be, mindkettő állatorvos kolléga által ultrahanggal igazolt vemhességet eredményezett a 8. napon, 2023. október 2-án. Tudomásunk szerint ezek az első vemhességek in vitro úton előállított ló embriókból Európa keleti felében.

A rendszerünk bőven várakozáson felül teljesített, de a „finomhangolás” még folyamatban van és időbe telik, amíg stabilan fog működni. A munkát folytatjuk, további innovatív módszerek alkalmazásával.

Dr. Vigh Zsófia laborvezető embriológus és segítői, valamint az állatorvos csapat

A laborhátteret biztosította: Dr. Volman László tulajdonos állatorvos

A hír közzétételének eredeti időpontja: 2023.10.08.

Fotók (sorrendben): a 2. körben tenyésztett 5 db blasztociszta, a két vemhességet eredményező blasztociszta vitrifikálás előtt, 2023.09.10-én; az egyikük 4,5 naposan; a donor kanca összes petesejtje az in vitro maturációt követően