+36 20 540 9495 info@embryo.hu
Idén ünnepli 25 éves jubileumát a Szentlőrinci Gazdanapok, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány legnagyobb projektje.

A szervezők a hagyományokat folytatva színvonalas szakmai programokkal készülnek: a mezőgazdasági kiállítás mellett szántóföldi gép- és technológiai bemutató, agrárfórum, szakmai konferencia és rengeteg egyéb érdekesség lesz a Pécstől nyugatra lévő településen.

Ebben az évben a helyi gazdaság és a vidék jövője áll a 25. Szentlőrinci Gazdanapok középpontjában. A mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítás és vásár 2018. augusztus 10-12. között várja vendégeit. A rendezvény újdonságairól és a programokról beszélgettünk Pohl Marietta főszervezővel, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány ügyvezető igazgatójával.

Milyen kiemelt programok lesznek a Szentlőrinci Gazdanapokon?

A pénteki szakmai nap témája a helyi gazdaság és a vidék jövője lesz, ezen belül kiemeltük a precíziós gazdálkodást és agrárfórumot tartunk a vidékfejlesztésről. Ennek fő vendége Dr. Mezei Dávid, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára lesz. Ráadásul a szakmai nap beletartozik az agrár-szaktanácsadók 2018.évi kötelező továbbképzéséhez ajánlott szakmai rendezvény/képzés kategóriájába. Szombatra az állattenyésztőket hívtuk kerekasztal beszélgetésre, melynek fókuszában a novemberben életbe lépő új állattenyésztési törvény és a kapcsolódó rendelkezések lesznek. A szakmai konferencián, és a kerekasztal beszélgetésen neves előadók, az agrárpolitika jeles képviselői mondják el, mi várható a hazai mezőgazdaságban.

Az egyik idei újdonság, hogy elindítottuk a PARTNERORSZÁG programot, amiben a szomszédos Horvát Köztársaság mutatkozik be közel 50 kiállítóval. Ehhez szervesen kapcsolódik az üzleti fórum, amikor az érdeklődő magyar szakembereknek és üzletembereknek lesz lehetőségük a közvetlen, business 2 business kapcsolatfelvételre egymással és a horvát vállalkozásokkal. Újra lesz Szentlőrinci Vágta, mely a Nemzeti Vágta egyik előfutama, a fedett pavilonok kiállítóstandjain pedig a mezőgazdasági, élelmiszeripari cégek, a finanszírozási szektor, oktatási intézmények és az agráriumhoz kapcsolódó különféle ágazatok, üzletágak várják az érdeklődőket termékeikkel és szolgáltatásaikkal. A szabadtéri kiállításon mezőgépek hazai és külföldi gyártói, a Magyarországon forgalmazott márkák kereskedői, erőgépek, munkaeszközök, technológiák és kisgépek vonulnak fel, és megismerhető számos gazdasági haszonállat, különféle kisállatok és hobbiállatok is. Természetesen a kiállítók között a gasztronómiai hagyományok őrzői is ott lesznek; ételkóstolókkal, régies és új ízekkel, specialitásokkal készülnek az éhes és szomjas vendégek fogadására. A vásáron pedig népi iparművészek és kézművesek kínálják majd portékáikat, továbbá színes, szórakoztató programok, népies játékok és hagyományőrző bemutatók váltják egymást. A rendezvénynek több támogatója is van, közülük kiemelkedő Szentlőrinc Város Önkormányzata.

Bővebben: http://bmvk-gazdanapok.hu/