+36 20 540 9495 info@embryo.hu

A képen Anya és egyik lánya…mindezt úgy, hogy nem Ő szülte:):)

Hogyan lesz a jó genetikai állományú tehénnek minél több utóda?

A Milkmen Kft. 5140 fülszámú, Denver apaságú üszője,Vilma 2016 októberében 2807 TPI ponttal Európa legjobbja volt a korosztályában, egy genetikai értékelést követően.

A cég vezetése úgy döntött, hogy nem értékesíti az akkor még csak néhány hónapos állatot.

Az Embrió Kft. 2017 júniusától folyamatosan klasszikus embriotranszfer programokat hajtott végre Vilmán a biológia adta lehetőségek figyelembe vételével. A programok során Gamós András ügyvezető úr – aki egyben a tenyésztésvezetője is az állománynak – mindig az általa leginkább alkalmasnak ítélt genetikájú bikákat párosította Vilma mellé.

Az elmúlt 22 hónap programjainak eredményeként jelenleg 22 megszületett utód van Vilma után, ebből 2 Olaszországban, és még jó néhány embrió várja fagyasztott állapotban a beültetést.

Utódai közül a képen látható egy Humblekind apaságú üsző, aki szintén embriotranszfert követően született egy béranyából és idén februárban anyukáját magasan megelőzve 2897 TPI ponttal az európai ranglista előkelő helyét foglalta el korosztályában. Ő már , hazánkból elsőként , egy németországi árverést követően értékesítésre került.


Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha többet szeretne tudni a szarvasmarha embrió átültetésről!