+36 20 540 9495 info@embryo.hu

Elkészült az új EMBRIÓ-átültető Központnak helyet adó épület felújítása Paks-Földespusztán, a Milkmen Kft. telepén, így az új központ hamarosan készen áll az embrió-előállításra. Az előzményekről itt olvashat bővebben.

A több helyiségből álló épületrészt a közelmúltban adták át, és hamarosan megkezdődik a berendezése. Az amúgy is jó állapotban lévő épületben bontottunk, mindent kicseréltünk, beterveztünk és beépítettünk annak érdekében, hogy egy 21. századi embrió-átültető központot hozzunk létre.

Kialakítottunk egy fűthető embriómosó helyiséget, melynek oldalai teljesen tisztán tarthatóak. Itt fogjuk kinyerni a hagyományos úton előállított embriókat a saját nukleusz állományból, a központba e célra behozott állatokból, továbbá itt zajlanak majd a petesejt leszívások is.

Az embriológiai munkákhoz két különálló laboratóriumot alakíttattunk ki, melyekbe a színvonalas munka érdekében korszerű légtechnikát építtettünk be. Az előírásoknak és a praktikumnak megfelelően természetesen a hozzájuk tartozó helyiségek – öltözők, sterilizáló, konténertároló, szociális blokk – kialakítása sem maradt el.

Paks, 2021.02.08.